Itt lovagolsz  »  PaciMánia  »  Lovas Blogok  »  Apci PaciMániás lovas blog bejegyzése  »  Lovas blog : A pacik érzései - Egy hihetetlen történet a lovainkról

Lovas blog : A pacik érzései - Egy hihetetlen történet a lovainkról


Apci PaciMániás lovas blog bejegyzése


Eddig 5 lovasnak tetszik. Adj neki egy patkót, ha tetszik!
Klickelj a patkószegre

Alcím: Ha más meséli nem hittem volna el, hogy a lovak mennyire érző lények
Egy kis bevezető. hogy érthető legyen a történet.
Fruzsi és Vacak pacik éhenkórászok, tehát ami étek van előttük azt addig eszik, míg el nem fogy. Sőt még a másik elől is szeretnék megszerezni. Fruzsi termeténél fogva ezt bármikor meg is teheti, Vacak pedig a szemtelenségével tudja ezt megtenni.
Fruska hideg, érezteti fölényét mindenkivel. Ha találkoztunk régi társaival, akkor nem nyerített vissza a többieknek, pedig ők üdvözölték.
Ezek a mi pacijaink.

Történt, hogy a Tilda kicsit pacit vár. Már nem sok idő van a szülésig, és mi már nagyon féltettük őt a lovainktól. Így majdnem egy év után is még rugdalóztak, csipkedték egymást. Azért, hogy nehogy baj történjen a Tilda pacit visszavittük a gazdájához, ott nagyobb biztonságban tudjuk, és hely is van a szüléshez. Gondoltuk, hogy Tilda nehezen fogja viselni az elválasztás, mert ha nem látta a többieket, akkor nyerítéssel hívta, kereste őket. Így is történt, össze-vissza forgolódott, beszélgetve hívta Fruzst, szeretett volna velünk jönni. Orsi és én Fruzson ketten mentünk vissza. Fruzsi is forgolódott, kereste Tildát, de szófogadóan vitt minket.
Amikor visszaértünk, akkor történt a megdöbbennés. Fruzsi kereste Tildát. Nyerített, beszélgetett. Ilyet még soha nem tapasztaltunk. Olyan érzésünk volt, mintha azt gondolná, hogy Ő hagyta el a lovaglás során.
Este megkapták a vacsorát és a szénát raktunk eléjük, de végig az etetőben, hiszen most így nem kötöttük éket be az istállóba.
Reggel megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az éhenkórász pacijaink a Tilda helyén meghagyták a szénát, előlük, pedig teljesen elfogyott. És még este is ott várta a széna Tilda pacit.

Bevallom őszintén, hogy nem gondoltam, hogy ennyire erős kötődés alakulhat ki a lovak között nem egészen egy év alatt. A csipkelődő, rugdalódzó pacik ennek ellenére mélyen érző lények. 

    Négyszer három meg tíz =    

Apci lovas további blog bejegyzéseiLovas árnyjáték ( Apci : 2014.12.27. 8:26:24 )     ( 1 lovas adott patkót )
avagy "küzdelem a megélhetésért""Kicsi" paci cumizik ( Apci : 2014.02.16. 22:50:01 )     ( 1 lovas adott patkót )
Ez a nagy ló???A pacik érzései - Egy hihetetlen történet a lovainkról ( Apci : 2011.05.15. 21:17:45 )     ( 5 lovas adott patkót )
Ha más meséli nem hittem volna el, hogy a lovak mennyire érző lények2010.05.16 Az időjárás és a programok fogságában. ( Apci : 2010.05.17. 0:36:47 )     ( 1 lovas adott patkót )
Nem voltunk pacizni, mert zuhog az eső ...


Kulcsszavak:

hirdetés

Ingyenes regisztráció
Oszd meg lovas fotóidat, érzéseidet, pacis élményeidet (blog) a PaciMánián. Beszélgess, levelezz lovas barátaiddal. Szerezz lovas barátokat az egész világból a PaciMánia segítségével.

PaciMánia - Lovas Közösségi honlap

A lovakat mániákusan szerető emberek közösségi honlapjahirdetés

Az Orsi paci udvar átalakult. Helyette
Vacak Paci lovas tanya - lovak, lovaglás Sajószentpéterhirdetés


Hirdetés

Az Orsi paci udvar átalakult. Helyette
Vacak Paci lovas tanya - lovak, lovaglás Sajószentpéter